Bjarne Pilegaard

”Hvor solens stråler ikke når hen, der når dog tonerne..”

Med citat af Søren Kierkegaard, vil jeg bruge nedenstående linjer til at fortælle lidt om mig selv, dog i en forkortet udgave. Citatet er brugt i min selvbiografi fra 2013 ”Melodien der blev væk”, som i løbet af 228 sider fortæller om mit liv med musikken. Bogen handler i korte træk om de lyde og svingninger, vi fra livets allerførste skrig og til allersidste suk, er omgivet af. Jeg er af den opfattelse, at musikken er selve skabelsens åndedrag, der i sidste instans skaber liv, drømme, sjæle og stjerner.

Jeg har interesseret mig for musik i hele mit liv og er, tilbage i 60’erne, uddannet i grundskolen som klassisk pianist hos en konservatorieuddannet musiklærer. Jeg har en uddannelse i rytmiske orgelspil og har siden 2014 udviklet mit klassiske orgelspil og korledelse, bla. på Sjællands Kirkemusikskole. Mine vejleder har været Charlotte Dagnæs-Hansen, organist i Præstø Kirke og korleder Bente Hogrefe Nielsen og musikskolelærer Kasper Beck Hemmingsen, Roskilde.

Mit rytmiske klaverspil har jeg udviklet igennem mere end et halvt århundrede, hvor jeg har arbejdet som selskabsmusiker, rock- pop- og jazzmusiker. Jeg har produceret 4 professionelle sommerrevyer oveni rollen som kapelmester, komponist og tekstforfatter. Jeg har i en 5 årig periode fungeret som pianist i samarbejde med den klassiske balletskole og gennem en årrække været kapelmester for egen Jazz-kvartet. En af mine inspirationskilder har været Wolfgang A. Mozart.

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at jeg siden starten af nullerne, har beskæftiget mig med musikterapi som behandlingsform. Den såkaldte ”Mozart-effekt”.

Jeg er gift med Linda og har været det siden 1973. Linda driver i dag, i samarbejde med begge vores børn, Trine og Louise, en skovbørnehave i nærheden af Mern på det sydlige Sjælland.

”Uden musik ville livet være en misforståelse”. Citat Friedrich Wilhelm Nietzsche

Tilbage til Ansatte