Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Erhard Westenberg

Jeg er født i Osnabrück i det nordvestlige Tyskland, 80 km fra den hollandske grænse. Sammen med mine 4 søskende voksede jeg op på mine forældres gård, og i de første år var jeg vist udset til at blive den næste generation på gården. Men tiderne skiftede i 60’erne og 70’erne. Derfor blev jeg ikke uddannet som landmand, men som kontormand.

På en ferie i Danmark blev jeg forelsket i en dejlig pige fra Køge, Annette. Det skulle vise sig at være mere end blot en flygtig ferieforelskelse. Efter aftjent militærnægtertjeneste i Tyskland vovede jeg springet til Danmark, og har siden boet sammen med Annette. Begyndte som lagerarbejder, kørte truck og varebil. Lærte dansk, fik arbejde på et kontor der udlejede sommerhuse til fortrinsvis tyske turister.

Det viste sig, at det stadigvæk ikke var den rigtige hylde for mig. I en relativ moden alder begyndte jeg derfor at læse teologi ved Københavns Universitet, for senere at kunne blive præst i Den danske Folkekirke.

Mit første embede var i Toksværd og Holme Olstrup Pastorat ved Næstved. Her blev vi godt modtaget, og følte os straks hjemme.  Det skulle også blive barndomshjemmet for vores 3 dejlige børn, Alexander, William og Elisabeth. Min kone Annette arbejder som tandplejer på Sofiendalskolen i Haslev.

Jeg er rigtig glad for at være præst. At få lov at møde mennesker i glæde og sorg, som spæd, ung, voksen og olding, er et stort privilegium - og udfordring. At gøre det glade budskab, evangeliet om Jesus Kristus, gældende og levende - ikke kun ved gudstjenesten søndag formiddag, men også i alle de andre sammenhænge jeg møder mennesker i - er en kilde til stor berigelse for mig.

 

Tilbage til Ansatte